TATTOO STILI

V studiu Pineapple Tattoo Maribor se prilagajamo željam vsakega posameznika, ki si želi okrasiti telo. Naredimo custom design ali vašo idejo dodelamo. Stilno se ne omejujemo.

Naročanje na tetoviranje KLIK v studiu Pineapple Tattoo Maribor. Na tetoviranje se je možno naročiti tudi prek telefonske številke 051 636 125.

TATTOO STILI

Pri tetoviranju se najraje lotim motivov, kjer se mi stranka popolnoma ali vsaj do neke mere prepusti pri dizajnu. Najraje tetoviram abstraktni realizem, ki je lahko barven ali v sivinah. Ta vključuje realistične elemente, v kombinaciji z abstraktnimi linijami in barvnimi ploskvami ali akvarelom v ozadju. Zelo mi je k srcu prirastel tudi “dotwork”, kjer se tetovaža senčni s posebnim načinom tetoviranja s pikicami. Sicer pa se stilno ne omejujem.

 • realizem
 • geometrija
 • abstrakcija
 • trash-polka
 • minimalizem
 • linijski tatuji
 • dotwork
 • barvni realizem
 • miniaturni realizem
 • akvarel / watercolor
 • old school
 • new school
 • chicano
 • grafični stil /etching
 • abstraktni realizem

Zanimivosti

Izraz tetoviranje izhaja iz samoanščine – tat(a)u – pomeni risati oziroma označitiWIKI

V knjigi The world of  tattoo: the illustrated hisory Dinter omenja, da je že Charles Darwin je trdil, da na svetu ni države, ki ne bi prakticirala tetoviranja ali kakršne koli druge vrste stalnega okraševanja telesa. (Dinter, The world of tattoo: an illustrated history) Tako se je tetoviranje in sprejemanje le tega, skozi čas in prostor spreminjalo.

Preoblikovanje, izboljšava stare tetovaže

Preoblikovanje in izboljšava predstavljata način, kako se soočiti s starimi, nezaželenimi tetovažami. Izboljšajo se lahko tako, da jih tetovatorji dopolnijo, izboljšajo z novim črnilom. Motiv pogosto ostane enak, tu in tam pa se spremeni na tak način, da se mu kaj doda. Tatu po nekaj letih lahko zbledi, barva, sploh svetla, rada popolnoma izgine izpod naše kože. Če je tatu na manj primernem mestu, kot so prsti na rokah ali podplat, kjer se koža veliko pogosteje obrablja in obnavlja je ta še toliko bolj izpostavljen razmeram, ki tatu uničijo. Takšne tatuje lahko obnovimo in jih s tem vrnemo v svoje prvotno stanje. Nekateri posamezniki pa lahko na tatu še kaj dodajo, da imajo občutek nečesa novega.

Preoblikovanje torej ni enako kot prekrivanje ali odstranitev, saj se oseba pri tem noče znebiti tetovaže, marveč jo želi izboljšati, spremeniti. Preoblikovanje ima namen spremeniti slabe tetovaže v boljše. Pri preoblikovanju oziroma izboljšavi, tetovator, ki izboljšuje tetovažo, spoštuje tistega, ki jo je v osnovi naredil. (Kuwahara, 2005)

Dandanes je možno tatu tudi popolnoma odstraniti s pomočjo laserske operacije. Vendar pa ta postopek ni najbolj priljubljen, saj je zelo boleč, drag in dolgotrajen. Postopek moramo namreč večkrat ponoviti, da tatu izgine. Še takrat pa nas na tatu spominja morebitna brazgotina, ki ostane na mestu tatuja. Zato vam mi priporočamo, da se raje odločite za prekirvanje ali izboljšavo tatuja, ki vam ni všeč oz. se ga želite znebiti.

Prekrivanje tatuja

Prekrivanje tatuja je najbolj popularna rešitev za tatuje, ki jih posamezniki več ne želijo imeti na sebi. S tehniko prekrivanja tetovator čez star tatu naredi novega, pri čemer pa smo nekoliko omejeni pri izbiri motiva. Motiv mora namreč biti večji od prejšnjega, barve pa morajo biti pretežno temne, če želimo, da stari tatu ne bo pronical skozi. Tako kot pri odstranitvi se tudi za prekrivanje oseba najpogosteje odloči ob nekakšni spremembi v življenju na primer selitev v drugo državo, nova služba, sprememba partnerja in podobno. Morebiti se največkrat prekrivajo tatuji, ki so spominjali na bivšega partnerja.

Mesta tetoviranje

Pri sami izbiri motivov ali umestitev na telo ni omejitev (kljub temu vam bomo nekatera mesta odsvetovali!). Posameznik si lahko zaželi kakšen koli motiv, ki velikokrat izvira iz njega samega. Motivi se zaradi človeške neizvirnosti in predvsem impulzivnosti kar precej ponavljajo, vendar pa so prav vsi motivi unikatni v smislu pomena tetovirancu samemu.