ALI TETOVIRANJE BOLI?

V tem članku boste našli odgovor na eno izmed najbolj pogostih vprašanj, ki jih moramo odgovarjati tetovirani ljudje: “Ali tetoviranje boli”?

Odgovori na to vprašanje se za vsakega posameznika razlikujejo. Nekateri bolečino primerjajo s praskanjem mačke, z depilatorjem ali celo rezu z nožem, med tem ko pa drugi ob tetoviranju občutijo žgečkanje ali samo neprijetnost. Bolečina tetoviranja je lahko odvisna predvsem od mesta tetoviranja in tudi od človekovega biološkega spola. 

ZANIMIVOST

Ženske se z bolečino soočajo na drugačen način, kot moški. 
To ni znanstveno dokazano, velja pa za splošno znano dejstvo.


Na kratko 

Najmanj boleče mesto za tetoviranje je tisto, ki je prekrito z največ maščobe, je najmanj oživčeno in ima najdebelejšo kožo. Najbolj boleča mesta pa imajo zelo malo ali nič maščobe, so najbolj oživčena in imajo najtanjšo kožo. Zelo pomembna je tudi bližina kosti. Mesta, ki so naravnost nad kostmi, ponavadi zelo bolijo.

Ali Tetoviranje boli?

Ko se vprašaš, ali tetoviranje boli moraš vedeti, da obstajajo najmanj boleča mesta:

Torej: Ali tetoviranje boli”? Najmanj boleča mesta na telesu so tista, kjer imamo nekoliko maščobnega tkiva, so manj oživčena, imajo napeto kožo in niso blizu kostem. Bolečina bo na takšnih mestih zanemarljiva ali zmerna.

Zgornje zunanje stegno

Ta predel je prekrit z maščobnim tkivom in ima zelo malo živčnih končičev. Je tudi najmanj boleče mesto za tetoviranje pri večini ljudi.

Podlahet

Na tem območju je veliko mišičnega tkiva, koža je debelejša in je ne prepleta veliko živčnih končičev. Na tem mestu je bolečina manjša do zmerna.

Zunanja stran ramen

Na tem mestu je koža odebeljena z le malo živčnih končičev, zato je to mesto eno izmed najmanj bolečih.

Zunanja stran bicepsa

Tudi to območje ni pretirano oživčeno in vsebuje veliko mišičnega tkiva, kar ne povzroča veliko bolečine pri tetoviranju.

Meča

Okrog meč je običajno veliko maščobnega in mišičnega tkiva in zelo malo živčnih končičev, zato je tetoviranje na tem mestu zelo malo boleče.

Spodnji in zgornji del hrbta

Bolečina je na tem delu hrbta zmerna do srednja. Koža na tem območju je odebeljena in ni pretirano oživčena. Bolj kot je mesto tetoviranja na hrbtu odaljeno od hrbtenice in kolkov, manj bo tetoviranje bolelo.

Ko se vprašaš, ali tetoviranje boli moraš vedeti, da obstajajo tudi najbolj boleča mesta:

Torej: Ali tetoviranje boli”? Najbolj boleča mesta na telesu so tista, ki so najbolj oživčena, imajo najtanjšo kožo in so blizu kosti, ter ne vsebujejo veliko maščobe. Bolečina je na teh mestih lahko huda.

Zapestje:

Zapestje veljajo za eno najbolj bolečih mest na telesu. Bolečina je zelo visoka, na kar tetover mora vedno opozoriti tetoviranca. Veliko tetoverjev tetoviranje na tem mestu celo odsvetuje.

Rebra:

Rebra so najbrž drugo najbolj boleče mesto za tetoviranje. Bolečina je lahko zelo visoka, saj je koža okrog reber oziroma prsnega koša tanka, tukaj je tudi manj maščobe kot drugje po telesu. Na bolečino okrog prsnega koša oziroma reber, vpliva tudi dihanje. Pri vsakem vdihu se prsni koš premakne in s tem se premika tudi koža, to pa lahko povzroči dodatno bolečino.

Gležnji in golenica

Kosti gležnjev in golenice ležijo tik pod površjem tanjše kože, kar pri tetoviranju povzroča hudo bolečino.

Bradavice in prsi

Območje bradavic in prsi je zelo občutljivo območje, tetoviranje na tem območju je lahko zelo boleče.

Dimlje

Območje dimelj je napolnjeno z živčnimi končiči, ki jih igla za tetoviranje lahko razdraži. Bolečina je tukaj lahko visoka do zelo visoka.

Komolci in kolena

Na območju kolen in komolcev kosti ležijo tik pod kožo, tetoviranje tukaj povzroča vibracije, ki lahko povzročajo zelo visoko bolečino.

Območje na zadnji strani pregiba kolena

To območje je še eno izmed mnogih, ki lahko povzročijo hude bolečine pri tetoviranju. Koža je tukaj raztegljiva in nekoliko ohlapna, prepletena z veliko živčnimi končiči. Te karakteristike tega območja naredijo območje zelo občutljivo za tetoviranje.

Kolki

Kolki prav tako ležijo tik pod kožo, zato tetoviranje na tem območju lahko povzroči hujšo bolečino. To še posebej velja za zelo vitke ljudi.

Vrat in hrbtenica

Območje vratu in hrbtenice velja za eno najbolj bolečih mest za tetoviranje, saj je tukaj koža zelo občutljiva.

Glava, obraz in uhlji

Ta območja so prepletena z živčnimi končiči, ki se lahko razdražijo med postopkom tetoviranja in to povzroči hude bolečine. Na teh območjih prav tako ni veliko maščobnega tkiva, kar pripomore k bolečini.

Ustnice

Koža na in okrog ustnic je načeloma ohlapna, prepletena z živčnimi končiči. Tetoviranje ustnic je zelo boleče, lahko pa se pojavi tudi krvavenje, oteklina in modrice.

Dlani, prsti, stopala in prsti na nogah

Vsa ta mesta so zelo popularna za tetoviranje, vendar pa so vsa precej boleča. Koža je tukaj zelo tanka in zelo dobro oživčena. Ravno zaradi oživčenosti so lahko pri tetoviranju teh predelov prisotni tudi boleči krči.

Trebuh

Tetoviranje na trebušnem predelu je lahko zelo boleče, višina bolečine pa je odvisna predvsem od človekove teže. Obilnejši ljudje imajo na tem predelu ohlapnejšo kožo in jih zato bolj boli od vitkih ljudi, ki imajo kožo čez ta predel napeto.

Notranji del bicepsa

Na tem predelu je višina bolečine odvisna od mišične mase na tem predelu, koža je tukaj načeloma ohlapna in mehka, zato tetoviranje tukaj precej boli.

Na vseh teh mestih se sveža tetovaža tudi celi nekoliko dlje kot na drugih mestih na telesu.

Vir: healtline

 

Zdaj, ko ste dobro obveščeni o vprašanju: “Ali tetoviranje boli?”, vam predlagamo, da preberete še naš vodič z naslovom “Nega tatuja”

Ste se odločili, da se želite tetovirati? Vabljeni, da nas KONTAKTIRATE.

2 Replies to “ALI TETOVIRANJE BOLI?”

Comments are closed.