PRVI TATTOO

Moj prvi tattoo – Kaj moram vedeti pred prvim tetoviranjem?

Prvo tetoviranje je čudovita izkušnja, ki pa je za mnoge lahko zelo stresna, saj ne vemo kaj pričakovati. Gre namreč za vaš prvi tattoo! V tem članku boš našel vse potrebne infomacije in napotke pred prvim tetoviranjem.

prihod na prvi tattoo
prihod na prvi tattoo

Izbira motiva za prvi tattoo

Dostop do socialnih omrežij in svetovnega spleta nam omogoča, da si lahko ogledamo ogromno motivov v veliko različnih stilih. Pomembno je, da si vzamemo veliko časa, da si jih ogledamo in se odločimo kaj nam je všeč. Tattoo lahko ima nek pomen, ni pa nujno. Za prvi tattoo priroročamo, da izberete nekaj manjšega in enostavnega, ki ne vzame veliko časa za delo. Lahko se odločimo tudi za velikost motiva in njegovo mesto na telesu, vendar bodimo prilagodljivi in poslušajmo nasvete tetovatorja. Veliko tetovatorjev ne ponavlja tattoojev, to pomeni, da bo vaše želje prilagodil, upošteval in vam izdelal unikaten tattoo.

Cena tatuja

Popolnoma normalno je, da med posameznimi tattoo studiji primerjamo cene. Pri tem pa moramo biti pozorni, da smo pri vprašanju o ceni pri pogovoru spoštljivi in natančni. Pomembno je, da zraven referenčne slike pošljemo tudi približno velikost in željen stil (če smo se za njega odločili, če ne, prosimo za nasvet tetovatorja). Želje na kratko tudi opišemo (želim podoben tattoo, želim, da je barven, ipd.). Tetoverji imajo veliko dela, zato pri pričakovanju odgovora bodimo potrpežljivi. 

Da dobite odgovor, lahko traja tudi nekaj dni. Pričakujemo lahko, da bo redko kateri tetovator postavil natančno ceno, podali bodo bolj približne cene ali cene od – do. Veliko tetoverjev posluje z urno postavko, zato se predvidena cena na samem terminu še vedno lahko nekoliko spremeni. Pomembno je, da pri tattooju ne gledamo na ceno, vendar na kakovost samega tattooja. V mislih moramo imeti, da tetoverju ne plačamo le dejanskega dela na terminu, vendar tudi leta izobraževanja in izkušenj.

Nasveti tik pred tetoviranjem

  • Noč pred terminom si zagotovimo dovolj spanca, da na termin pridemo spočiti.
  • En teden pred terminom svoji koži zagotovimo dobro nego – najpomembnejša je hidracija kože, zato zraven losjonov za telo spijmo tudi zadostno količino vode
  • Tetovatorja nujno opozorimo na kakršne koli kožne težave, bolezni ter alergije, ki jih imamo.
  • Pred terminom se dobro jajejmo, v primeru večjih terminov pa s seboj vzamimo še kakšno pijačo in prigrizek.
  • Poskrbimo za svojo higijeno in na termin pridemo čisti in urejeni, ter v udobnih oblačilih
  • Vsaj nekaj dni pred tetoviranjem ne uživamo alkohola
  • Vsaj 5 dni pred tetoviranjem ne jemljimo tablet, ki redčijo kri
  • Pazimo, da nas na mestu tetoviranja pred terminom ne opeče sonce

Oglejte si še članka : Ali tetoviranje boli? In Nega tattooja. Izdelke za nego tetovaže pa poišči na tetoviran.si