KAJ MORAM VEDETI PRED TETOVIRANJEM

“Kaj moram vedeti pred tetoviranjem?” se mora pred tetoviranjem vprašati prav vsak! Človeška koža ne ponuja le uvida v človekovo starost in njegovo fizično stanje, temveč je koža tudi površina za dekoracijo. Ljudje lahko kožo poslikajo, skrijejo, razgalijo, prebadajo, tetovirajo in brazgotinijo, na
ta način pa izražajo svojo edinstvenost. (Jablonski, 2006 v razvoj novih stilov v umetnosti tetoviranja, 2019).

Tetoviranje je oblika okrasitve telesa, pri kateri tetovator z vbadanjem igle vnese pigment (barvo/ink) v kožo in tako nastane slika oz. tattoo. Iglo lahko vbada na različne načine: ročno, samo z iglo, s pomočjo kladivca ali strojčka za
tetoviranje. Pineapple za tetoviranje uporablja temu namenjen strojček.

Ideja za tattoo je ključna. Pred tetoviranjem dobro premislite, kaj si želite in kam bi tattoo umestili. V studiu pineapple tattoo maribor vam bomo pri tem pomagali in vam svetovali. Tudi, če je ideja za tattoo zgolj v glavi, jo bomo realizirali na papirju in koži.

Ste se vprašali: “Kaj moram vedeti pred tetoviranjem?”

Splošni pogoji tetoviranja

TETOVIRANEC JE NA DAN TERMINA OBVEŠČEN O SPOŠNIH POGOJIH TETOVIRANJA.

– TETOVIRANEC JE PREDHODNO SEZNANJEN O MOREBITNIH TVEGANJIH POVEZANIMI S POSTOPKOM TETOVIRANJA, KATERE ZRAVEN DRUGIH ZAJEMAJO: INFEKCIJE, BRAZGOTINE, TEŽJE PREPOZNAVANJE MELANOMA, ALERGIJSKE REAKCIJE NA PIGMENT,
MILO TER OSTALA MAZILA IN PRIPOMOČKE, KI SE UPORABLJAJO MED IN PO TETOVIRANJU.

– TETOVIRANCU JE BILO OMOGOČENO POSTAVITI KAKRŠNO KOLI VPRAŠANJE, KAR SE TIČE SAMEGA POSTOPKA TETOVIRANJA.

– TETOVIRANEC NI POD VPLIVOM ALKOHOLA ALI DROG.
phoenix tattoo, Kaj moram vedeti pred tetoviranjem
phoenix tattoo, Kaj moram vedeti pred tetoviranjem

– TETOVIRANEC NE TRPI ZA NAŠTETIMI BOLEZNIMI: DIABETES, EPILEPSIJA, HEMOFILIJA, SRČNE BOLEZNI IN NE JEMLJE ZDRAVIL, KI REDČIJO KRI. PRAV TAKO NE JEMLJE ANTIBIOTIKOV.

– TETOVIRANEC NIMA NOBENE DRUGEGA ZDRAVSTVENEGA ALI KOŽNEGA STANJA, KI BI LAHKO VPLIVAL NA POSTOPEK TETOVIRANJA IN CELJENJA TETOVAŽE. NI PREJEMNIK PRESAJENEGA ORGANA ALI KOSTNEGA MOZGA, ČE JE, ZA TO JEMLJE USTREZNA ZDRAVILA, KI MU JIH JE ZDRAVNIK PREDPISAL PRED SAMIM TETOVIRANJEM. NI NOSEČA IN NE DOJI. NIMA SPOLNO PRENOSLJIVIH BOLEZNI IN OKUŽB.

– TETOVIRANEC NIMA PSIHIČNIH MOTENJ, KI BI LAHKO ODLOČALE PRI NJEGOVI PRESOJI, DA SE ŽELI TETOVIRATI. Z MOREBITNIMI DRUGIMI BOLEZNIMI JE PREDHODNO SEZNANIL TETOVATORJA IN UPOŠTEVAL NJEGOVE NASVETE, ČE JE BILO TO POTREBNO SE JE O TETOVIRANJU POSVETOVAL TUDI Z USTREZNIM ZDRAVNIKOM.

– TATTOO STUDIO NE ODGOVARJA ZA POMEN IZBRANEGA MOTIVA, PRAV TAKO NE ODGOVARJA ZA NAPAČNO ČRKOVANJE NAPISOV, KI IZHAJAJO IZ POSLANIH IDEJ, FLASHOV ALI FOTOGRAFIJ DRUGIH TETOVAŽ.

– MOŽNA SO ODSTOPANJA V BARVI IN MOTIVU IZBRANEGA DIZAJNA IN DEJANSKE TETOVAŽE NA TELESU. TETOVIRANEC RAZUME, DA TETOVAŽA S ČASOM ZBLEDI IN IZGUBI OSTRINO ZARADI NEZAVAROVANEGA IZPOSTAVLJANJA SONCU IN NARAVNEGA POSTOPKA RAZPRŠITVE PIGMENTA V KOŽI. TO SE LAHKO UPOČASNI S PRAVILNO NEGO.

TETOVAŽA JE PERMANENTNA SPREMEBA VIDEZA IN JE LAHKO ODSTRANJENA LE Z LASERSKIM ALI ZDRAVSTVENIM POSEGOM, KLJUB TEMU, KOŽA NA TEM MESTU NIKOLI NE BO ENAKA, KOT PRED TETOVIRANJEM.

– TETOVIRANEC SE ODREKUJE VSEM AVTORSKIM PRAVICAM FOTOGRAFIJ NJEGA IN NJEGOVE TETOVAŽE IN SE SOGLAŠA Z NJIHOVO REPRODUKCIJO TAKO V FIZIČNI KOT DIGITALNI OBLIKI. FOTOGRAFIJA SE LAHKO UPORABLJA V PROMOCIJSKE NAMENE PODJETJA. (ČE SE S TEM TETOVIRANEC NE STRINJA, JE O TEM PREDHODNO OBVESTIL
TETOVATORJA.)

– MLADOLETNE OSEBE MORAJO NA TERMIN PRINESTI IZPOLNJENO IN PODPISANO SOGLASJE STARŠEV OZ. SKRBNIKOV IN SPLOŠNE POGOJE.

– TATTOO STUDIO NE UPOŠTEVA REKLAMACIJ ZA STORITVE.

TETOVIRANJE JE NA LASTNO ODGOVORNOST.

PINEAPPLE, KREATIVNI STUDIO, LUTARIČ INA S.P.