STUDIO PINEAPPLE TATTOO MARIBOR

Pineapple Tattoo Maribor – tattoo studio, kjer je kakovost na prvem mestu!

Tetoverji:
@ina_pineapple_tattoo tattoo umetnica (tattoo artist)
@freya_pineapple_tattoo vajenka (apprentice)

V Pineapple Tattoo Maribor posebno skrb posvečamo kakovosti naših tatujev. Izredno pomembna nam je sterilnost, čistoča in obveščenost. Tattoo je trajna umetnost, zato zmeraj svetujemo tudi glede mesta tetoviranja, velikosti in motiva.

Pred tetoviranjem v studio Pineapple Tattoo Maribor svetujemo, da dobro premislite, s kakšnim motivom želite okrasiti svoje telo. Premislite tudi o tem ali bo tattoo barven ali črno-bel in na katerem mestu na telesu bo. Vaša ideja za tetovažo je za nas izredno pomembna, zato jo bomo vedno izvedli v skladu z vašimi željami. Lahko pa jo po želji tudi dodelamo in predelamo. Mogoče dobite idejo za tetovažo tudi s pomočjo galerije -> KLIK

Posebno skrb posvečamo negi tatuja po tetoviranju! Zato vam priporočamo, da si preberete nekaj navodil, kako skrbeti za svežo tetovažo. Najdete jih na povezavi -> KLIK

Spremljajte nas tudi na našem facebook profilu, instagramu in na google-u.

Naročanje na tetoviranje v Pineapple Tattoo Maribor je možno prek kontaktnih informacij na povezavi – KLIK

Vabljeni, da nas kontaktirate in si zagotovite termin še danes.

Studio pineapple tattoo Maribor
Studio Pineapple Tattoo Maribor

Na kratko o tattoo umetnici Ini Pineapple Tattoo

Za imenom Pineapple tattoo Maribor je Ina Lutarič. Magistrica likovne pedagogike, magistrirala je z nalogo naslovljeno “Razvoj novih stilov v umetnosti tetoviranja”. Poleg tetoviranja se ukvarja tudi z risanjem, slikanjem, kiparjenjem in ilustriranjem.
Studio v Pineapple tattoo najdete na Tržaški cesti 23, 2000 Maribor, Slovenija. 

Trash polka eye and gun tattoo
Trash polka eye and gun tattoo

Nega tatuja

Skrb za pravilno celjenje tatuja se je začela že v studiu. Tattoo je bil očiščen in nanj je bila nanesena tanka plast kreme. Pokrili smo ga s folijo, ki preprečuje okužbo sveže rane. Celotna navodila za nego tatuja si lahko preberete na povezavi -> KLIK

 

Kakovost barv

V Pineapple tattoo Maribor izbiramo le najkakovostnejši tattoo ink oz. barvo. Želimo si namreč, da bi tatuji, ki zapustijo naš studio, vaše telo krasili še desetletja. Kljub temu da je barva visoke kakovosti, pa se lahko zgodi, da je tetoviranec lahko nanj tudi alergičen. Zato pred tetoviranjem svetujemo, da se z nami posvetujete o alergijah, ki jih imate oz. če jih imate. V primeru, da se tetovirate prvič pa svetujemo testni vpik, s čimer preverimo, ali ste morebiti alergični na katero od sestavin, ki jih vsebuje tattoo ink, ki ga uporabljamo v Pineapple tattoo Maribor.

Tattoo ink v Pineapple tattoo Maribor
V Pineapple tattoo Maribor uporabljamo le najkakovostnejše barve za tetoviranje

Tetoviranje in zgodovina

Tetovaža Pineapple tattoo studia Maribor Človeška koža ne ponuja le uvida v človekovo starost in njegovo fizično stanje, temveč je koža tudi površina za dekoracijo. Ljudje lahko kožo poslikajo, skrijejo, razgalijo, prebadajo, tetovirajo in brazgotinijo, na ta način pa izražajo svojo edinstvenost. (Jablonski, Skin: A natural history)

»Tetoviranje je pojav, ki je s svojo kontroverznostjo različno vrednoten in prakticiran tako na civilizacijskem obrobju kot tudi marsikje, kjer ga ne bi pričakovali. V zavesti današnjega človeka se pojavlja zdaj kot sporno namerno iznakažanje telesa, zdaj kot estetsko – umetniško, včasih modno početje: kot grožnja človekovi konformnosti, pa tudi anonimnosti ali zopet kot potrditev samoidentitete in oblasti nad lastnim telesom.« (Vremec, Tetoviranje: etnološko – kulturni oris)

V knjigi The world of  tattoo: the illustrated hisory Dinter omenja, da je že Charles Darwin je trdil, da na svetu ni države, ki ne bi prakticirala tetoviranja ali kakršne koli druge vrste stalnega okraševanja telesa. (Dinter, The world of tattoo: an illustrated history) Tako se je tetoviranje in sprejemanje le tega, skozi čas in prostor spreminjalo.

Vendar pa je v mnogih kulturah sveta tisočletja bilo integriran del družbe, dokler se ni v večini Evrope pričelo zgodnjekrščansko obdobje, kjer so tatuji postali nezaželjeni. Od tega naprej so tatuji označevali obrobni del družbe, kot so zaporniki, prostitutke in ljudje primitivnih kultur. V nekaterih območjih sveta je tetoviranje prav zaradi verstev še vedno nesprejemljivo in pojmovano kot greh. (Jablonski, Skin: A natural history)

Vabljeni, da nas obiščete v studiu Pineapple Tattoo Maribor!